Аз имам Спиди и то от първите, този който е летял. Още преди отзад да пише че летял, муунуоч и такива. С кал. 321 колонно колело страхотен часовник. Ужким същия като сега, но има разлики и при циферблата. Имах и Дайтона, такава каквато я харесвах, с инхаус техния 4130 и преди бляскавия керамичния безел. И той беше супер интересен преди да заблести чак толкоз с тази керамика.
Според мен двата часовника са много различни, за да се сравняват изобщо. Особено като “визия и излъчване” Спиди с това плексигласово стъкло и от другата страна блестяща Дайтона сапфир керамика кръгове около малките цифери. Въпреки че историята им тръгва заедно, кой да лети до луната. Първите Дайтона по скоро са съпоставими с първите Хоер Карера, като братя близнаци са като се изключи безела на Дайтона. Циферблатите с малките циферблати са почти еднакви и как да не са, правила ги е една и съща фирма за циферблати. Няма шарении.
И после се почва… Спиди остава за късмет същия, а му сложиш сапфир стъкло, а отиде. Дайтона става съвсем друга и също хубав часовник и супер техен механизъм, ако бяха се спряли малко с тази керамика и тя да лъщи, Както се спряха с размера, за разлика от почти всички други.
Rolex или Омега
- phil05
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2012, 10:40
- gordanz
- Маниак
- Регистриран: 29 07 2012, 02:54
Re: Rolex или Омега
Трябва да си луд да избервеш омега симастър пред Съб. Абсолютно неадекватно.
Omega Speedmaster Japan Special
Rolex Air king
Zenith Elite
Brass Mechanical - Made by Diran Boiadzhyan
Girard Perregaux Sea Hawk II Няма го вече
Tag heuer
Tag heuer Monza
Seiko 62mas
Rolex Air king
Zenith Elite
Brass Mechanical - Made by Diran Boiadzhyan
Girard Perregaux Sea Hawk II Няма го вече
Tag heuer
Tag heuer Monza
Seiko 62mas
- phil05
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Я да видим сега. Малка анкета, който иска да каже. Ако бяха (въпреки че то такова “ако бяха” нЕма…) на една и съща цена и можете да си я позволите. Кой бихте предпочели, нови новенички актуални модели?:
Сиймастер или Събмаринер
Спийдмастер или Дайтона
Ей така за носене, без цени, стойности, качване, падане, чакане, записване, кой бил суоч кой не и т.н. Просто като часовник. Колкото и да е трудно да ги погледнем така.
Сиймастер или Събмаринер
Спийдмастер или Дайтона
Ей така за носене, без цени, стойности, качване, падане, чакане, записване, кой бил суоч кой не и т.н. Просто като часовник. Колкото и да е трудно да ги погледнем така.
- ayl
- Почитател
- Регистриран: 02 01 2016, 13:11
Rolex или Омега
Аз бих предпочел сиймастър пред събмаринер.
И дайтона пред спиди.
От всички ролекси, които в моите очи са грозни, харесвам само дайтоната. Не съм сигурен обаче ако я сложа на ръката си дали това ще е така. Харесва ми само циферблата, верижката е супер грозна, закопчалката и още повече.
Спийдмастъра изобщо не ми харесва визуално, нищо в него.
В сиймастъра ми харесва почти всичко, само коронката на 10 часа го загрозява. Верижката обаче е от най-добрите.
Намирам събмаринера за най-грозния часовник на ролекс. Ако трябва да имам от тая марка, бих си взел дейтаджърс с къдравия безел.
И дайтона пред спиди.
От всички ролекси, които в моите очи са грозни, харесвам само дайтоната. Не съм сигурен обаче ако я сложа на ръката си дали това ще е така. Харесва ми само циферблата, верижката е супер грозна, закопчалката и още повече.
Спийдмастъра изобщо не ми харесва визуално, нищо в него.
В сиймастъра ми харесва почти всичко, само коронката на 10 часа го загрозява. Верижката обаче е от най-добрите.
Намирам събмаринера за най-грозния часовник на ролекс. Ако трябва да имам от тая марка, бих си взел дейтаджърс с къдравия безел.
- sci
- Маниак
- Регистриран: 31 03 2010, 17:32
Между AT и OP на 31хх - не мога да избера, бих хвърлял ези-тура. Ако минутната стрелка на AT беше с формата на часовата, щеше да надделее над OP.
Seamaster 300 или PO пред Submariner. Между SMP 300 и Sub е пак ези-тура (заради скелетонизираните стрелки - знам, че са визитната картичка на моделите, но на мен не са ми от най-любимите).
Speedmaster винаги пред Daytona. Всъщност смятам, че Speedmaster е близо до перфектността при часовниците. Но за този часовник съм решил да му се наслаждавам от разстояние - просто до сега никога хронограф не успя да се задържи при мен като ежедневен часовник.
Railmaster пред Milgauss (това избор вече го направих и на практика).
Seamaster 300 или PO пред Submariner. Между SMP 300 и Sub е пак ези-тура (заради скелетонизираните стрелки - знам, че са визитната картичка на моделите, но на мен не са ми от най-любимите).
Speedmaster винаги пред Daytona. Всъщност смятам, че Speedmaster е близо до перфектността при часовниците. Но за този часовник съм решил да му се наслаждавам от разстояние - просто до сега никога хронограф не успя да се задържи при мен като ежедневен часовник.
Railmaster пред Milgauss (това избор вече го направих и на практика).