Христо Лозанов-часовникар, ателие "Импулс"
-
Райчо
- Новобранец
- Регистриран: 27 01 2017, 15:03
Re: Христо Лозанов-часовникар, ателие "Импулс"
ЗДРАВЕЙТЕ ИНТЕРЕСУВА МЕ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА 18 КАМЪКОВ МЕХАНИЗЪМ ВОСТОК ЗА ВОСТОК КОМАНДИРСКИ 17 КАМЪКА И ДАЛИ ЩЕ МОЖЕ ДА СЕ МОНТИРА ЦИФЕРБЛАТА И КОРОНКАТА ?
- vladislavpasha
- Почитател
- Регистриран: 21 09 2016, 12:27
Отново отлична работа!
-
cecoicov
- Маниак
- Регистриран: 28 10 2013, 20:12
-
chezz
- Почитател
- Регистриран: 12 04 2011, 11:33
Благодаря на Христо Лозанов за отношението и останалото, съпътстващо ремонта на часовника ми! 
- jivkonik
- Активен
- Регистриран: 16 01 2012, 20:18
- Контакти:
Бих искал да изкажа безкрайна благодарност към г-н Лозанов за отношението към двата ми часовника и към мен като клиент.
Току що спечелихте нов верен клиент и почитател. Продължавайте само напред - с това отношение ще стигнете далеч!

Току що спечелихте нов верен клиент и почитател. Продължавайте само напред - с това отношение ще стигнете далеч!
ORIENT Crystal 3 star Automatic
CIGA Design Z1 titanium
FORTIS B-42 Official Cosmonauts Titanium
SEIKO Speedtimer SSC813P1
Breitling Colt 41 A17380
SEIKO Prospex SPB 147J1
CASIO G-SHOCK GA-B2100C-9AER
CITIZEN Diver's NB6021-68L
CITIZEN Chronomaster "The Citizen" CTQ57-0955
CIGA Design Z1 titanium
FORTIS B-42 Official Cosmonauts Titanium
SEIKO Speedtimer SSC813P1
Breitling Colt 41 A17380
SEIKO Prospex SPB 147J1
CASIO G-SHOCK GA-B2100C-9AER
CITIZEN Diver's NB6021-68L
CITIZEN Chronomaster "The Citizen" CTQ57-0955
-
cecoicov
- Маниак
- Регистриран: 28 10 2013, 20:12
-
hremko
- Напредващ
- Регистриран: 28 01 2010, 12:09
Здравейте отново,
Отдавна не съм качвал нищо, но сега ми попадна един "Busherer" с механизъм ЕТА 2824. Интересното при него е, че е сертифициран хронометър. Моделът е някъде на 35-40 години. За тези които не знаят, названието "Сертифициран хронометър" се дава само на механизми преминали изпитанията на швейцарската лаборатория за времеизмерване - COSC. Това са най-точните механични часовници. Допускът на такъв часовник е от –4 до +6 секунди на 24 часа.
Най-много сертифицирани механизми имат марките Омега, Брейтлинг и Ролекс.

Отдавна не съм качвал нищо, но сега ми попадна един "Busherer" с механизъм ЕТА 2824. Интересното при него е, че е сертифициран хронометър. Моделът е някъде на 35-40 години. За тези които не знаят, названието "Сертифициран хронометър" се дава само на механизми преминали изпитанията на швейцарската лаборатория за времеизмерване - COSC. Това са най-точните механични часовници. Допускът на такъв часовник е от –4 до +6 секунди на 24 часа.

-
hremko
- Напредващ
Здравейте отново, днес ще представя моя любим хронограф Сейко 6139. Това е страшно надежден и здрав часовник. При правилна експлоатация, човек спокойно може да го носи цял живот. Много елементарен и прост като конструкция ( за хронограф) и лесен за ремонт. Слабото им място са балансите, ако може да се каже така след 40 години работа. Не се намират лесно. Макар и рядко, все още се предлагат почти нови екземпляри, не са за изпускане.

- mitadoc
- Маниак
- Регистриран: 19 09 2010, 12:43
Наистина е много запазен, особено циферблатът и стрелките.
Daydreamer
-
stepona555
- Маниак
- Регистриран: 02 03 2015, 15:14
Ще се радвам да споделите каква точност постигнахте при дадения екземпляр и да ни покажете апаратурата с която настройвате тези свръхточни механизми , също и кратко описание какс е прави ако не е професионална тайнаhremko написа:Здравейте отново,
-
hremko
- Напредващ
Това е снимка на вибрографа с който работя. Нов модел с всички параметри, които са необходими за правилно центроване на часовник. За въпросният механизъм най-важно е правилното смазване. Много е прецизно и е важно да се направи точно по техническата спецификация, иначе часовника няма да работи равномерно и никакъв реглаж няма да помогне. Точността тук беше около 4 секунди, което за 40 годишен часовник е прилично.

-
pasheto2
- Маниак
- Регистриран: 17 01 2017, 07:57
Човекът без никакви скрупули може пред името си на табелката на входната врата на жилището си да постави "часовникар", "майстор" и т.н.
Хвала!!!
Хвала!!!
- vasvas111
- Напредващ
- Регистриран: 13 02 2017, 19:57

Здравей отново,
Дали ти се намира метална верижка с двойно закопчаване на 20мм лъгове?
Искам да сменя гумата на този Восток Амфибия...ако ти хрумва нещо, което би му паснало...

Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти!
-
hremko
- Напредващ
Да, имам, но е добре ако можеш да минеш да си избереш.
-
b_dachev
- Новобранец
- Регистриран: 18 06 2017, 09:09
Здравейте, искам и аз да се добавя в списъка на доволните клиенти на Христо Лозанов! Съжалявам че пиша чак сега ,защото часовника SEIKO 5 е при мен от около две седмици вече , но нали знаете отпускарски сезон. Благодаря и нека дълго да практикува занаята си!
-
tzvetoslav_m
- Напредващ
- Регистриран: 08 05 2014, 12:31
Огромна благодарност към майстор Лозанов и от мен. От часовник изоставащ на ден с по 20-25 секунди в момента е на 3-4 за седмица.Благодаря, че съживи Омегата и за приятната комуникация.
Живот и здраве съм все твой клиент.
Живот и здраве съм все твой клиент.
- canary
- Напредващ
- Регистриран: 08 10 2014, 19:10
Огромна благодарност и от мен за майстор Христо Лозанов, макар и с голямо закъснение. Много точен човек. Преди време ми сглоби Брайтлинга. Часовника си работи перфектно.
-
Daniton
- Активен
- Регистриран: 28 10 2016, 18:49
Благодаря за вниманието и добрата комуникация.
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
-
luloz
- Напредващ
- Регистриран: 01 09 2010, 00:36
Силно, препоръчвам!! Бърза, адекватна и точна работа. Който има нужда от часовникарска намеса, това е човекът.
Поздрави!
Поздрави!
-
hremko
- Напредващ
Благодаря на всички мои клиенти за позитивните отзиви. Знам, че мога да се справя и по-добре. Който не работи, той не греши. Важното е крайния резултат да е удовлетворителен за клиента.