Търся реставратор за циферблат на винтидж Зенит (снимка)
-
- Новобранец
- Регистриран: 02 11 2009, 22:09
Търся реставратор за циферблат на винтидж Зенит (снимка)
Здравейте,
търся реставратор (без hemingway, той отказа), който би могъл да освежи циферблата на един винтидж модел Зенит:
https://postimg.cc/gX3wVLQW
Това което ме интересува е циферблатът да бъде почистен и луминисцентно покритие да бъде нанесено там където е имало - по стрелките и индексите. Всичко останало по часовника ще бъде сервизирано на друго място. За контакти - ЛС.
търся реставратор (без hemingway, той отказа), който би могъл да освежи циферблата на един винтидж модел Зенит:
https://postimg.cc/gX3wVLQW
Това което ме интересува е циферблатът да бъде почистен и луминисцентно покритие да бъде нанесено там където е имало - по стрелките и индексите. Всичко останало по часовника ще бъде сервизирано на друго място. За контакти - ЛС.
-
- Маниак
- Регистриран: 22 04 2015, 19:01
Re: Търся реставратор за циферблат на винтидж Зенит (снимка)
Калоян Стоянов в К и К студио на ул. Христо Белчев
Тука е така...
- diksanal
- Маниак
- Регистриран: 03 09 2012, 21:32
Не пипайте часовника външно!
Ще го съсипете,оставете го както си е.Със всяка манипулация ще му пада цената...Само машината сервизирайте.
Или така бих постъпил аз.
Ще го съсипете,оставете го както си е.Със всяка манипулация ще му пада цената...Само машината сервизирайте.
Или така бих постъпил аз.
"Той е богат или беден според това, което е, а не според това, което има."
Бийчър.
Бийчър.
- Swiss M.
- Маниак
- Регистриран: 19 08 2014, 16:20

Ако пипнеш паралакс, лекувай с огледална скала, или бий Омегата, където я хванеш!
- phil05
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Циферблата не пипайте, а часовника може, защо не, външно полиране почистване на касата, безел и тн при добър майстор.
- diksanal
- Маниак
- Регистриран: 03 09 2012, 21:32
Да лъснат касата,за да контрастира още повече с циферблата,и да подчертава несъвършенствата?
И цената му веднага пада...
"Той е богат или беден според това, което е, а не според това, което има."
Бийчър.
Бийчър.
- phil05
- Маниак
Въпрос и на лично мнение и според мен не е баш така. Това по циферблата и луминифора не са следи от носене, а от времето и как е направен циферблата. Ако не е влизала вода, разбира се. Циферблат не се “прави”, по добре да си стои в оригинално състояние за времето си. Затова предполагам сме на едно мнение.
Но това по касата короната и безела са следи от носене, сигурно и отзад. Внимателно полиране и почистване си е съвсем нормално и се прави със всички часовници и най прочутите.
Ако часовникът не беше носен, шеше днес да е нов новеничък със същия циферблат и луминифор, ако не е наводняван. И тогава ще контрастира, какво да го правим? Така че според мен няма да навреди да се оправи поне касата това имах предвид.
-
- Напредващ
- Регистриран: 26 10 2022, 16:02
Като си ударите колата, защо я правите? Що не я оставяте с историята? По логиката на някои, ретро автомобилите и ретро вещите изобщо не трябва да се реставрират.
За кой часовник бихте платили повече?
https://myjewelryrepair.com/watch-repai ... storation/
-
- Маниак
- Регистриран: 22 04 2015, 19:01
Не се сърдете, зададохте въпрос и получихте отговори. Видно е, че не приемате съветите от уважавани колеги от форума, но те са прави! Истинският колекционер и ценител няма да даде пари за часовник с реставриран циферблат. Часовникът е ваш и вие трябва да вземете решение...polarr31 написа: ↑07 03 2024, 16:47Като си ударите колата, защо я правите? Що не я оставяте с историята? По логиката на някои, ретро автомобилите и ретро вещите изобщо не трябва да се реставрират.
Тука е така...
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Решението е взето,търси се реставратор,без hemingway...
за сега само едно предложение от твоя милост
за сега само едно предложение от твоя милост
-
- Новобранец
- Регистриран: 02 11 2009, 22:09
Аз съм автора на темата, не polarr31. Не съм коментирал.Kostabo написа: ↑07 03 2024, 18:17Не се сърдете, зададохте въпрос и получихте отговори. Видно е, че не приемате съветите от уважавани колеги от форума, но те са прави! Истинският колекционер и ценител няма да даде пари за часовник с реставриран циферблат. Часовникът е ваш и вие трябва да вземете решение...polarr31 написа: ↑07 03 2024, 16:47Като си ударите колата, защо я правите? Що не я оставяте с историята? По логиката на някои, ретро автомобилите и ретро вещите изобщо не трябва да се реставрират.
- phil05
- Маниак
Ето конкретно мнение и препоръка за майстор и ателие, за циферблата и луминифора. За другото касата полиране и т.н стана въпрос.
На мен Николай Малинов ателие NavitAimer София ми прави супер поставяне на луминифор на стрелките и индексите, нищо че са "само" точки. И те не са лесни. Нищо не беше останало от стария. Даже и цвета на новия му нагласи. Заедно с почистване полиране на стрелките. Препоръчвам го! На този часовник, дето се него шега не бива. Слагам го на шега
в стил "загадки" и на другите снимки има жокер.

А по темата, ако се прави нещо по този циферблат на Зенита, може да се смени внимателно луминифора на стрелките, като същевременно се почистят внимателно. Това ако може!!! Майсторът може да прецени на живо, не някой по снимките.
Нов луминифор по индексите според мен е рисковано, не знам как може да се повтори точната форма на индексите, иначе отиде... Но пак майсторът ще каже. Ако ще се правят луминифор на стрелките, хубаво е да има и на индексите, ако може.
Нищо друго по циферблата не трябва да се "почиства", освен ако не е нещо съвсем повърхностно, без да пострада даже и малко лака покритието. Освен ако не искате да се "почистят" и оригиналните надписи
Ми да, има някои трият циферблати до дъно да светнат и после боядисват пренадписват и лакират, то същото
Успех, разбирам какво иска авторът на темата
На мен Николай Малинов ателие NavitAimer София ми прави супер поставяне на луминифор на стрелките и индексите, нищо че са "само" точки. И те не са лесни. Нищо не беше останало от стария. Даже и цвета на новия му нагласи. Заедно с почистване полиране на стрелките. Препоръчвам го! На този часовник, дето се него шега не бива. Слагам го на шега

А по темата, ако се прави нещо по този циферблат на Зенита, може да се смени внимателно луминифора на стрелките, като същевременно се почистят внимателно. Това ако може!!! Майсторът може да прецени на живо, не някой по снимките.
Нов луминифор по индексите според мен е рисковано, не знам как може да се повтори точната форма на индексите, иначе отиде... Но пак майсторът ще каже. Ако ще се правят луминифор на стрелките, хубаво е да има и на индексите, ако може.
Нищо друго по циферблата не трябва да се "почиства", освен ако не е нещо съвсем повърхностно, без да пострада даже и малко лака покритието. Освен ако не искате да се "почистят" и оригиналните надписи

Успех, разбирам какво иска авторът на темата

- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Ето това е друга работа ,с упътване ,и картинки,
Сега вече има избор
Сега вече има избор