Часовникари в Русе
Модератор: mincov
-
- Маниак
- Регистриран: 23 07 2011, 07:53
Re: Часовникари в Русе
На 70 км имаш сервизен център: http://www.chronolink.ro/top/centru-service-acreditat/
При Contacte - първо бих отишъл в хотел Мариот. Бих взел сутринта автобуса. Само да видя какво е и какво ще ми кажат.
Figelem! Текстовете на румънски и английски не са идентични. Примерно най-последният абзац на румънския текст гласи, че ако искаш могат да прегледат часовника и в рамките на 5 дена да ти кажат колко ще струва услугата. Демек да ти дадат оферта.
При Contacte - първо бих отишъл в хотел Мариот. Бих взел сутринта автобуса. Само да видя какво е и какво ще ми кажат.
Figelem! Текстовете на румънски и английски не са идентични. Примерно най-последният абзац на румънския текст гласи, че ако искаш могат да прегледат часовника и в рамките на 5 дена да ти кажат колко ще струва услугата. Демек да ти дадат оферта.
- Bartek
- Маниак
- Регистриран: 30 01 2011, 11:51
Благодаря Pfote за инфото, но часовника е реплика и смисъла в тази процедура леко се губи. Просто искам да видя механизма, защото се държи много прилично.Pfote2 написа:На 70 км имаш сервизен център: http://www.chronolink.ro/top/centru-service-acreditat/
"Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твърде много."
-
- Активен
- Регистриран: 10 07 2013, 18:39
Полезна информация,преди време носих часовник/на Люсиен Пикар/ чак в Попово/един приятел пътува/ и ми го върна още по повреден...
ПП-аз съм от Две могили и часовникарите в Русе не ги знам
ПП-аз съм от Две могили и часовникарите в Русе не ги знам
- Bartek
- Маниак
Точно за това са тези теми, за да ги научиш и да си избереш, майстор от който да останеш доволен.impressionistus написа: ПП-аз съм от Две могили и часовникарите в Русе не ги знам
-
- Активен
Може ли някой да пише къде точно е ателието на Венелин,утре ще ходя в Русе ?
- trk2
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 08 01 2011, 10:44
Ха ха не мога да повярвам още малко и у нас ще влезнат да снимат тези американци.
Ако идваш от Варна на първото кръстовище в ляво, ако от София (Две Могили) или Силистра автомобила ти ще дойде от долу, така че десен завой.

след около 200 метра отново светофар и пак на ляво

100тина метра след завоя в дясно е ателието

Ако си пеша от автогара юг, около километър и половина ходене

Ако идваш от Варна на първото кръстовище в ляво, ако от София (Две Могили) или Силистра автомобила ти ще дойде от долу, така че десен завой.

след около 200 метра отново светофар и пак на ляво

100тина метра след завоя в дясно е ателието

Ако си пеша от автогара юг, около километър и половина ходене

-
- Активен
Благодаря за толкова подробното упътване
...
...
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Еха,на това се казва нагледно обяснение

-
- Активен
Сега,като разгледах снимките-да беше писал фотостудио"Фотограф" на Дружбите предостатъчно...
- abvbgbg
- Напредващ
- Регистриран: 08 11 2010, 18:07
Добри отзиви за този между Капучино и бившия Папагал(пада се малко навътре в един безистен)-човека си разбира от работата и не взима скъпо.Има си и виброграф и си изпипва нещата.
-
- Активен
Преди два дни ходих при Венелин,много съм доволен,бързо и перфектно свърши работа.
- hades
- Почитател
- Регистриран: 07 03 2013, 09:51
На 13.02 бях при Венелин оставих му два часовника за ремонт, а на третия ми смени патентите имаше доста голям избор на каишки и верижки ако на някой му се налага да сменя може да иде и да си избере.
Orient Мako PEPSI CEM65003D Форумен 05/27
Беден е не този, който има малко, а този, който иска да има повече.
Фен на Blond
http://www.strelki.info/viewtopic.php?f=53&t=14280
Фен на Blond
- hades
- Почитател
- Регистриран: 07 03 2013, 09:51
Бесен съм в събота ходих при Венелин но него го нямаше имаше друг господин, имах два часовника за смяна на батерия а на форумния Мако да смени единия патент, дадох му трите часовника и ми звънна телефона и излязъх навън за да говоря не повече от 3-4 минути.След разговора съжелявах че съм излязъл да говоря, верижката на Мако-то беше надрана и си личеше къде беше стиснал с клещи.
Orient Мako PEPSI CEM65003D Форумен 05/27
Фен на Blond
Фен на Blond
- Bartek
- Маниак
Моите съболезнования, колега. Какъв е тоя патент, че чак с клещи да го сменя, при лъговете ли? Патентите се научи да си ги сменяш в къщи. Но е факт, че нивото на часовникарски услуги в града ни е ниско.
-
- Новобранец
- Регистриран: 12 02 2012, 14:55
Мдааа... някой по напред беше поискал мнение за часовникаря(ката) която е на Олимпи Панов. Ами НЕ СТАВА!
Занесох една реликва със сантиментална стойност уж за обслужване, защото ми я препоръча приятел уж му била сменила спукан лагер на балансовото колело. Един месец се опитва да подкара тоя обикновен ръчен часовник Слава .. е не успя. И и казвам чуй часовника... като го изправиш с короната надясно звука му се променя а като го сложиш хоризонтално е съвсем различен и се чува че нещо опира ... е не. За нея звука си бил напълно нормален. Току що го засякох след последното разхождане до там. 30 мин изоставане за около 6ч с навита пружина в легнало положение стъклото нагоре. А твърдеше че имат виброграф и часовника е уточнен на него. Поисках да видя ... отговора беше, че нямало нищо да разбера от графиката. Оставям това без коментар.
Е хайде кажете ми сега за какво всъщност дадох 25 лв. и освен на Арменският им поп (според мен жената е арменка) и на потребителите на този форум на кого друг мога да се жалвам.
Името на собственика е Арман ЕКМЕКЧИЯН, предполагам, че жената е съпругата му.
Аз не съм от Русе, само работя тук, но наистина е жалко че в този голям град с традиции не са останали часовникари.
Ще пробвам и при този Венелин, но от по горните постове разбирам. че напоследък май не работи той и като че ли и там има проблем с "персонала"!
Занесох една реликва със сантиментална стойност уж за обслужване, защото ми я препоръча приятел уж му била сменила спукан лагер на балансовото колело. Един месец се опитва да подкара тоя обикновен ръчен часовник Слава .. е не успя. И и казвам чуй часовника... като го изправиш с короната надясно звука му се променя а като го сложиш хоризонтално е съвсем различен и се чува че нещо опира ... е не. За нея звука си бил напълно нормален. Току що го засякох след последното разхождане до там. 30 мин изоставане за около 6ч с навита пружина в легнало положение стъклото нагоре. А твърдеше че имат виброграф и часовника е уточнен на него. Поисках да видя ... отговора беше, че нямало нищо да разбера от графиката. Оставям това без коментар.
Е хайде кажете ми сега за какво всъщност дадох 25 лв. и освен на Арменският им поп (според мен жената е арменка) и на потребителите на този форум на кого друг мога да се жалвам.
Името на собственика е Арман ЕКМЕКЧИЯН, предполагам, че жената е съпругата му.
Аз не съм от Русе, само работя тук, но наистина е жалко че в този голям град с традиции не са останали часовникари.
Ще пробвам и при този Венелин, но от по горните постове разбирам. че напоследък май не работи той и като че ли и там има проблем с "персонала"!
- trk2
- МОДЕРАТОР
hades от гориня пост сам си е виновен. Да беше поискал и Венилин щеше да поправи, това от което е недоволен.
Аз също съм имал забележки, няма безгрешни хора, но бяха отстранение, за справка Еберхард-а от ревюто ми
Аз също съм имал забележки, няма безгрешни хора, но бяха отстранение, за справка Еберхард-а от ревюто ми

- cenzor
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 15 10 2009, 17:47
И как така си е виновен? Надрана верижка от ателие на уж препоръчан майстор, това не е съвсем професионално май ? А дали после ще му я оправят е все тази, неприятното усещане и евентуаната загуба на време остава.trk2 написа:hades от гориня пост сам си е виновен. Да беше поискал и Венилин щеше да поправи, това от което е недоволен.
- trk2
- МОДЕРАТОР
Не може да очакваме професионално отношение, при положение, че нямаме професионални изисквания. Ако някой ми надере веригата, най- малкото ще настоявам да я полира отново, ако не може да придобие същия вид ще искам да ми я смени с нова.
-
- Новобранец
- Регистриран: 13 07 2015, 14:49
Здравейте,
имам проблем с часовник Invicta 1444 Bolt. След потапяне във вода (къпане в басейн) и последващо излагане на слънце се получи едно замъгляване на стъклото.. нещо като конденз. Часовника си работи но вече 2-ри ден не иска да се махне това.. Дайте съвет къде да го занеса за евентуално почистване и проверка за херметизация. Много нелепо за часовник на който му дават 200м WR.
Благодаря предварително
имам проблем с часовник Invicta 1444 Bolt. След потапяне във вода (къпане в басейн) и последващо излагане на слънце се получи едно замъгляване на стъклото.. нещо като конденз. Часовника си работи но вече 2-ри ден не иска да се махне това.. Дайте съвет къде да го занеса за евентуално почистване и проверка за херметизация. Много нелепо за часовник на който му дават 200м WR.
Благодаря предварително
- trk2
- МОДЕРАТОР
Новият офис на Венелин Антонов на първия етаж в Роял сити център Русе
Мисля да се настаня на празното кресло и най- после да завърша започнатите проекти

Мисля да се настаня на празното кресло и най- после да завърша започнатите проекти