Черен списък на часовникарите

Срещи, размяна на часовници, информация за часовникари и магазини в района.

Модератор: mincov

Потребителски аватар
trk2
МОДЕРАТОР
Регистриран: 08 01 2011, 10:44

Re: Черен списък на часовникарите

Мнение от trk2 » 25 05 2013, 17:29

Ако си още в Русе обезателно да се обадиш на лични да се видим, ще ми бъде много приятно.
Некролозите на Стайко ги лепят не само негови приятели, в града има много почитатели на джаза. Довечера ще има трибют на Джими Хендрикс в бар анонимните.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Pfote2
Маниак
Регистриран: 23 07 2011, 07:53

Мнение от Pfote2 » 25 05 2013, 20:29

Offtopic: покажи
Бях само за 4 дена, два от които имах работа в Брашов. Иначе с удоволствие. Тоя бар не го знам, но няма значение сега.

the collector
Напредващ
Регистриран: 05 02 2015, 03:55

Мнение от the collector » 22 01 2017, 19:58

Скоро се натресох при часовникари на ул. Константин Иречек (срещу механа Странджата) в Русе. ::crap::
Никога вече!!! ::angry::
Ако някой има желание да си къса нервите и да му повредят часовника, може да ги посети!

п.п. преди малко в друга тема обясних точно за какво точно иде реч и не искам да се преповтарям.

mincov
Напредващ
Регистриран: 06 09 2010, 13:10
Контакти:

Мнение от mincov » 28 08 2017, 12:25

За съжаление, включвам още един часовникар в Черния списък.
От доста време имам един Восток Амфибия който е за ремонт. Като разклатя часовника и се чува едно яко тракане на ротора, все едно има откачена някаква част и часовника независимо че е автомат тръгва само когато го навиеш ръчно и то след известно време отново спира. Та един ден случайно минавам в една странична на Александровска уличка срещу Потсдам и виждам часовникарско ателие "Габърови" .Влизам , посрещна ме една възрастна жена на която обясних за проблема с часовника. Тя отвори часовника, погледна и каза след седмица да мина да си го взема. Цена 35 лв ремонт на часовника и 3 лв. за смяна на патент на верижката. След седмица отивам вземам часовника, уверяват ме, че всичко е наред . Дават ми бележка за два месеца гаранция.
След 1 ден часовника спря! Отивам при въпросната часовникарка и и обяснявам за случилото се. Започва да ми се обяснява, че нямала някакво зъбно колело с което да подмени, но съм имал избор " МОЖЕТЕ ДА НАВИВАТЕ ЧАСОВНИКА СИ РЪЧНО"! След като и обясних ,че не съм си взел автоматичен часовник, за да го навивам ръчно и не ме устройва този вариант, а и не съм платил 35 лв. за това. Жената започна да се оправдава , че всъщност тази сума е била за почистване на часовника. Вече с по твърд тон и заявих, че съм платил за да получа ремонтиран чаосвник. Оставих часовника отново за ремонт. След 5 дни отивам да го взема, посрещат ме усмихнато и ми съобщават ,че въпросното зъбно колело е намерено и вече всичко е наред. Добре , благодарих и си прибрах часовника. Около три седмици вървеше.... въпреки ,че забелязах, че датника се сменя много бързо. Все едно не на 24 часа , а на 12 часа. Самия часовник също избързваше с около 2-3 минути , на 2 дена. Но тези последните неща ги преглътнах и си викам , така ще я карам до следващия ремонт. Не ми се занимаваше отново с г-жа Габърова. Днес вече нямам избор. Часовника отново се разтрака и спря да работи. Гледам още е в гаранция, но вече се чудя дали да си тровя нервите с нея отново. И да, не бих я препоръчал като качествен часовникар!
Моята колекция:
Восток Амфибия
Ракета 2614.Н
Ракета 2628.Н
Польот 18 jewels с аларма
Слава 26 jewels

Потребителски аватар
JDredd
Почитател
Регистриран: 29 01 2016, 16:17

Мнение от JDredd » 04 09 2017, 12:56

Тази госпожа сменя батериите на кварцовите часовници като ги държи с метални пинцети, опрени в двата полюса ::huh::
Amicus Plato, amicus Socrates, sed magis amica veritas.
Aristoteles

Citizen Promaster JY0080-62E, Citizen CA4210-41L
Casio MDV-106B-2A, Casio Edifice EFA-118D-1A
Praetorian Night Patrol, Lorus RXH81CX9

capers
Новобранец
Регистриран: 05 12 2017, 20:27

Този не е часовникар,а посредник!

Мнение от capers » 05 12 2017, 20:38

Осакати моят Польот автоматик де лукс/29 камъка/ и сега ми е за спомен,а и м/у другото разбрах,че взема часовниците и ги дава на друг часовникар,и прибира двойна цена за ремонта!!!!!! ::angry::

capers
Новобранец
Регистриран: 05 12 2017, 20:27

Мнение от capers » 05 12 2017, 20:55

Много бих искал ,да намеря някой истински часовникар да ми оправи Польота де лукс автоматик/29 камъка/,но не като предишният майстор,самонавиващият механизъм работи,защото като го раздвижа тръгва,не знам,какъв му е проблема/м/у другото имам и сейко,който е на същото положение/,като го пораздвижа тръгва,но явно самонавиващият механизъм има нужда от помощ!Благодаря предварително!

Потребителски аватар
pm03
Маниак
Регистриран: 26 06 2015, 12:40

Мнение от pm03 » 05 12 2017, 21:00

явно не искш достатъчно или те мързи да прочетеш във форума или те мързи да погледнеш поне рекламните банери.

Отговори

Върни се в “Клуб Русе и региона”